måndag 9 november 2020

 

Blogginlägg november 2020:

Hej! I senaste inlägget i våras skrev vi om MI och Covid 19. Vi ställs tyvärr fortfarande inför många utmaningar: vi förhåller oss hela tiden till ny information som vi diskuterar med våra medmänniskor, vi försöker att ändra beteenden och vanor och vi motiverar oss själva att hålla ut.  

I MI-teamet, liksom på hela APC, arbetar vi med den digitala omställningen det vill säga att göra om alla våra aktiviteter till digitala och det finns både för- och nackdelar med det sett både från deltagar- och arrangörshåll. Vilka är dina erfarenheter av att delta i våra digitala MI-aktiviteter?   

Här kommer att axplock av våren 2021:s utbud som planeras utifrån att vara helt eller delvis digitalt beroende av Covid 19:

·        Grundkurs i MI, 3,5 dagar, start den 28-29 januari, begränsat antal platser, först till kvarn. För all vård- och rehab personal. Klicka på länk för information och anmälan: https://www.cefam.se/sok?view=event&id=1006

Grundkurs i MI, 3,5 dagar- för REKO, start 9 februari, Begränsat antal platser, först till kvarn. Mer information kommer inom kort på vår hemsida.

KI:s Uppdragsutbildning i MI, 7,5 hp, med start i april. Klicka på länk för information och anmälan: https://admin.kiuppdrag.se/Portal/Public/Ems/CourseTermInfo.aspx?ctid=3768

Digital Workshop i MI- repetera och fördjupa dina MI samtalsfärdigheter

klicka på länk för information och anmälan: https://www.cefam.se/sok?view=event&id=1056

Handledningar i MI, klicka på länk för information och anmälan: https://www.cefam.se/sok?view=event&id=1057

MI-teamet består av:

Sofia Trygg Lycke, (team-koordinator) Sofia.trygg-lycke@sll.se

Anne Claesson, anne.claesson@sll.se

Jenny Lindrot, jenny.lindrot@sll.se

Lene Nordstrand, lene.nordstrand@sll.se

Inom teamet försöker vi vidareutbilda oss inom MI och vi är glada att berätta att vi alla nu är medlemmar i MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers) och två av oss har deltagit i MINT:s certifieringsprocess och kallar oss MINT Certifierade MI-tränare. MINT är en internationell ideell organisation som arbetar för kvalitetsutveckling och uppdatering av MI och organiserar både nationella och internationella konferenser där vi kan fördjupa och förankra våra MI-kunskaper.

Vill du veta mer om oss eller vårt kursutbud?  Håll utkik på vår hemsida eller hör av dig till någon av oss i MI- teamet. Kanske vill du kommentera detta inlägg, gör gärna det!

Välkommen till våra aktiviteter !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar